Popis
! Vynikající pojivová surovina do těst a vnadících směsí !
Také velmi účinný atraktor pro ryby !
- Obsahují: Bílkoviny 22,5 %, tuk 5,7 %. Významný podíl vitamínů skupiny B a vitamínu E.
Vysoký podíl nenasycených mastných kyselin ( tzv. Omega 3 a 6 ).
- Charakteristika: Pšeničné klíčky, kterých se při mletí pšenice na mouku oddělí jen asi 1 %, se zatím ponejvíce zkrmují. Přitom je to nejkvalitnější část pšeničného zrna a navíc část velmi chutná, jak pro lidi, tak i pro zvířata.
Jejich vzhled a struktura se může lehce odlišovat dodávku od dodávky, dle použitého druhu pšenice při mlýnském opracování! Nemění se však jejich složení a vlastnosti. Mají světle béžovou barvu, hrubší strukturu a příjemnou obilnou vůni.
- Tip na použití: Po tepelném ošetření, nejlépe opražením nasucho, např. při 165 – 185 ° C po dobu 15 – 30 minut (pražením v troubě), se trvanlivost klíčků prodlouží na 6 až 24 měsíců za současného výrazného snížení vlhkosti a umrtvení enzymů. Klíčky tak získají velmi příjemnou oříškovou vůni a chuť. Takto upravené klíčky lze také mlít na mouku.
Pro sportovní rybolov mají však největší význam v původním krmivářském stavu, jako velmi dobré pojivo do směsí na boilies a těst. Jejich vysoká dietetická hodnota a obsah klíčkového oleje je pro ryby velmi dobrým vnadidlem. Více je lze využít po upražení a vytěžit z nich následně jejich aromatické vlastnosti, jak je výše uvedeno.
- Skladování a spotřeba: Skladujte pšeničné klíčky v suchu, chladu do cca 18 °C a temnu, bez přístupu slunečního záření.
Spotřebujte nejlépe do 6 měsíců od nákupu. Při nevhodném skladování v teple a vlhku jsou klíčky náchylné na zaplísnění. Rádi je také napadají moli, mějte je proto hermeticky uzavřené. Pokud se vám to stane, nevyhazujte pšeničné klíčky do popelnice, ale zkrmte je co nejdříve rybám. Těm moly rozhodně nevadí.
Hmotnost | 5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.