Popis
NOVÁ RECEPTURA S NOVÝMI SUROVINAMI !
DOKONALE OVĚŘENÉ BOILIES V RYBOLOVNÉ PRAXI !
! Perfektní pro celoroční použití a to i na studenou vodu
- Obsahuje: Těsto pro boilies z kukuřice je složeno ze 17 druhů středně nahrubo mletých surovin. Pojivem ve směsi jsou čerstvá vejce. Základem jsou především kukuřičné produkty a k nim přidané další vhodné rybí, mléčné a rostlinné moučky.
- Charakteristika: Boilies Mléčná kukuřice je typickým zástupcem lehkých, sacharidových, kukuřičných boilie. Je složené ze surovin, jenž mu dávají přirozenou, sladkou, kukuřičnou chuť i vůni, podobné kukuřici v mléčné zralosti.
Používáme k dochucení pouze přírodní cukry - sacharózu a fruktózu. Jsou snadno rozpustné ve vodě, mají rychlý vnadící účinek. V kukuřičné směsi jsou i mléčné bílkoviny a lehké, enzymaticky štěpené rybí proteiny, na které ryby velmi dobře reagují. Kukuřičnou chuť jěště navíc zvýrazňuje CSL sirup naturál.
Boilies má žlutou barvu a příjemnou sladkou vůni po kukuřici. V chladnější vodě vydrží cca 6 - 8 hodin, v teplém období asi 4 – 6 hod., dle průměru. Záleží však nejen na teplotě vody, ale hlavně na aktivitě bílé ryby, která umí zkrátit životnost boilie na třetinu!- Možnosti použití: Kukuřičné boilies jsou svým složením předurčeny především pro "rychlé" chytání kaprů a amurů. Díky snadno vyluhovatelným surovinám je účinné od časného jara až do pozdního podzimu. Je také úspěšné při intenzivním lovu na závodech, osvědčilo se i na velkých vodních plochách, jako jsou štěrkoviště a údolní nádrže.
Nejlepší výsledky jsou však tradičně na klasických kaprových rybnících. Doporučuji kukuřičné boilies pro ty, kteří nechtějí u vody sedět hodiny bez záběru, při čekání na trofejní rybu, ale chtějí aktivně chytat.
Pro zrychlení vnadícího efektu, doporučuji obalit boili v našem Práškovém dipu Mléčná kukuřice. Je lepší udělat i více vrstev.
Pro zvýšení doby rozpadu obalte boili v Obalovacím těstě Mléčná kukuřice. Prodloužíte si životnost boilies až o dvě hodiny - záleží ale na množství bílé ryby, která tuto dobu může zkrátit až na třetinu.
Pro macerování kukuřičného boilies je ideální CSL liquid v některé z našich příchutí, nebo jen naturál. Polejte asi 24 hodin před lovem boilies neředěným CSL sirupem a protřepejte.
-
Skladování a spotřeba: Boilies je konzervované a částečně sušené. Pokud jej chcete ještě více suché, nechte jej v prodyšném obalu na vzdušném místě ( nejlepší je přepravka na ovoce). Takto se vám boilies vysuší úplně a vydrží bez úhony po mnoho měsíců. Pak ho ale uzavřete do papírových pytlů, aby nevyprchávalo.
Pokud jej ale necháte dlouhodobě uzavřené v neprodyšném PVC obalu, skladujte ho při teplotě do 12 °C a spotřebujte max. do 10 měsíců od nákupu. Pro dlouhodobé skladování dejte boilies do mrazáku. Avšak 1 - 4 týdenní přepravu v PVC sáčcích na rýbářských výpravach boilies přežije bez problémů i v letních dnech. Nenechávejte však boilies za okny auta při plném slunečním svitu a ještě uzavřené v PVC sáčku. Pokud jej však dobře dosušíte, vydrží i v sáčku velmi dlouho.
Hmotnost | 5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.